Dronninglund, Nordjylland


Billedet herunder viser Sinus som 9 ugers hvalp! - Klik på billedet for at komme til hendes Facebook side.

Dansk Spids hvalpe Hvalpe fra Sinus

Vi synes selv, vi har en pragtfuld hund, med stor personlighed. Hun er elsket af os, vores 2 udeboende voksne børn, bedstemor, og gode venner, som hun alle betegner som familie, og tæt knyttet til. 

Hun er en meget selvstændig dame, som altid har været god til, at vise os, hvad hun vil, lige fra hvalp af. Hun faldt hurtigt til hos os, sov igennem fra 1 dag, hun ville være hos os i soveværelset, men sov på gulvet mellem seng og sengebord. Siden hen er det blevet til under sengen. Hun var renlig allerede da vi fik hende, og hun er opdraget med ros, hvilket er godt for racen, da de er ret følsomme. Hun vil meget gerne være en dygtig pige, og fanger ret hurtigt, hvad det er vi gerne vil have hende til. Vi har lært at spørge i korte sætninger, når der er noget hun gerne vil, og når vi får sagt den "rigtige" sætning, giver hun pote, og og bjæffer af glæde, over vi har fattet, hvad hun vil. Ellers er hun meget snakkende, når hun vil gøre opmærksom på noget, om hun vil i haven, ind på et værelse, eller lignende. Det kan også være hvis hun vil have mad, tidligere end hun plejer osv. Hun er er en meget glad hund, som kan lide at komme ud, hvor der er plads til en løbetur, gerne uden snor. Så får hun løbet noget energi af sig.

 Sinus juli 2018 Corzelitsejpg

Ellers sætter hun pris på opmærksomhed og nærhed, dog i afmålte doser, for alt for meget nusseri, kan også blive for meget og for varmt, og så trækker hun sig, når hun har fået nok. Hun er god til at køre bil, og gerne så hun har mulighed for, at se dyr på marker, og hunde på lufteture. Det med at være alene hjemme tackler hun fint, selvom hun selvfølgelig helst vil med. Hun har aldrig ødelagt andet end sine egne bamser, og det mest som hvalp. Nu passer hun mere på dem. Vi siger bare, at hun skal passe på huset, og så går vi som om det er helt normalt. Hun skælder lidt ud når vi kommer hjem, men er samtidig meget glad, for at se os igen. 

Haven sætter hun vældig stor pris på, og opholder sig meget der, både sommer og vinter. Mus har ikke en chance her, så længe hun er tilstede. Det gælder også muldvarpe, og fugle, hvis de kommer for tæt på. 

Hun er vant til børn, og forsigtig ved de små. Er der nogen der vil lege, holder hun sig til, og er med på det hele. Når hun leger, kan det gå vildt for sig, og hun larmer af glæde, dog ikke hele tiden. Hun er glad for sin flok, og har det bedst når vi er samlet. 

Hun er god til, at komme når vi kalder, men har lidt selektiv hørelse, hvis der er andre hunde tilstede. Hvis vi rasler med selen, kan hun mærkelig nok høre det på meget lang afstand, og kan næsten selv tage den på, for hun er så glad for, at komme med på tur. Hun er venlig over for andre hunde og meget interesseret i at hilse på alle, hunde vi møder, og mennesker hvis de vil hilse. Hun har et dejligt sind, og er også meget nysgerrig, og alle vi kommer sammen med, synes vi har en dejlig og flot hund. 

Vores erfaring med den her race, er de kan lære, og det ret hurtigt. Så hvis man træner det man gerne vil have de skal kunne, om det er at gå pænt i snor, gå i en by med mange mennesker, trapper osv. så skal det gerne læres fra de er hvalpe, men hun lærer jo stadig, nyt, og hun vil rigtig gerne lære. 

Fyrværkeri er hun ikke bange for, men hvis det larmer for meget, går hun i seng, det kan jo også blive for meget, men angst har hun ikke. Flyvende plastic poser, har skræmt hende som hvalp, så dem har hun respekt for. Vand er ikke lige sagen, og hun går gerne udenom en vandpyt, og kunne ikke drømme om at hoppe i havet, men ser forundret til, hvis andre hunde hopper i. Bad er ikke sagen, men tørreprocessen kan hun godt lide, selvom det sjældent sker, da pelsen er selvrensende, og nem at holde, med lidt børstning. Hun er glad for mad, men kan være kræsen. 

Under hendes graviditet, bliver hun ikke behandlet med loppemidler mv. får økologisk tørfoder, kød, knogler og fedt, og fisk. Hun får også fiskeolie tilskud. Hendes HD er fine B/B (hofter) og Patella 0/0 ( albuer) og har fået fin karakter til mønstring på 93 point, en hund med få mangler. Hun har fået alle relevante vacciner, og gået regelmæssigt til kontrol hos vores dyrlæge, og medlem af Aniplan. Hun er parret med Ragnhilds Zuri, som i kan finde på her siden under fanen; hanhunde til avl. Sinus vejer 19,5 kilo, og 48 cm høj. De kommende hvalpe har en indavlskvotient på 0,44 % hvilket er meget lavt.  

Mange hilsner

 

Kim & Marianne Mogensen