Ribe

Nor – en typisk Gammel Dansk Spids.

Nor er kendetegnet ved sit usædvanlige blide væsen, et bemærkelsesværdigt smukt ydre, og en stærk motivation for at samarbejde med ejeren. Det er disse tre egenskaber folk ofte også bemærker, når de møder Nor. På grund af Nors sundhed, og det venlige sind, der gør at han er nem at håndtere, opfordrede dyrlægen mig til, at bruge Nor til avl. Han er født d. 11/3-2015. Han er 50 cm høj og vejer 20 kg.

Nor som hvalp

Nor er nøje udvalgt fra Billeskovs første kuld, med henblik på at finde en god trivselshund. Jeg besøgte kuldet hver weekend, hvor jeg observerede hvalpenes adfærd. Nor var den næststørste i flokken. Han var stærk, madglad og upåvirkelig. Det afgørende i hans adfærd var, at han hvilede i sig selv.  Han har aldrig ødelagt noget, blev hurtig renlig, og var meget lærenem. Vi har været til hvalpetræning i DCH-Ribe, og til agility, hvor motivationen var utrolig høj. Han var en meget positiv og udadvendt teenager.

Nor som trivselshund - Følg ham på Instagram!

 Han er på arbejde sammen med mig i mit arbejde som lærer. Her er han sammen med børn fra børnehavealderen til niende klasse.  Med Nor har jeg fået den succes, jeg drømte om at få med en trivselshund. Han gør mig stolt og glad hver dag. Det er tydeligt at han elsker sin ”flok”.

Nors personlighed og fremtoning

Han er velproportioneret, han har smidige og bløde bevægelser, og en elegant holdning. Han har en flot manke og fine bukser. Hans pels er blank og blød, og han har to svagt cremefarvede pletter. Han har en god øjenkontakt med mennesker. Han er en stille hund, der kun kommunikerer med kroppen. Han gør yderst sjældent. Folk der er bange for hunde, er ofte trygge omkring Nor. Han er mild og blid, og en glad hund. Han kan være alene hjemme uden problemer, men han venter på mig ved døren. Jeg kan have ham med overalt, for han er lydhør og opmærksom. Almindeligvis kan vi cykle og gå uden snor. Vi er et team.

Nor og andre hunde

Han er en voksen hanhund, så han går bare og snuser.  Han har en veludviklet hundeetikette. Frygtsomme hunde der gør eller knurrer, ignorerer han. Aggressive hunde svarer han tilbage på, men det er aldrig ham der starter. Han accepterer, at jeg bestemmer, og at vi flytter os fra konflikten i stedet for at tage den. Meget legesyge hunde, kan lokke ham til leg. Han justerer sig selv i forhold til hvor vildt eller hvor blidt den anden kan lege, og den anden hund får lov til at ”vinde” i legen ind imellem, hvilket også gør ham god til hvalpe. Nor er en tæve-magnet. Nogle er så vilde med ham, at de styrter afsted for at finde ham, hvis de får færten af ham på engen. Hvis de er i løbetid, får deres bagparti en meget øm opmærksomhed i noget tid, før han vil gå til sagen. Så er han helt fokuseret på det, og jeg er nødt til at bruge snoren for at få ham med.

Nor - Avlshan i Foreningen for Den Gamle Danske Spids

Nor er en typisk Gammel Dansk Spids. De kvaliteter og egenskaber racen er elsket for, viser sig i udpræget grad hos Nor.  Han har stamtavle i foreningen, og han har super flotte resultater fra HD/Patella undersøgelsen: A/B 0/0. Dyrlægen sagde det ville have været A/A, hvis Nor havde været yngre, og at disse resultater er bedre end man kan forvente for en fireårig hund. Nor ville glæde sig vildt meget over at få en besøg af en sød tæve i løbetid. Det er jeg ikke i tvivl om. Jeg glæder mig til at byde jer velkommen i vores hjem i midten af skønne Ribe. Vi har en 100 procent hundesikker og aflukket have, hvor mødet kan foregå i trygge rammer for begge hunde. 

 Jeg kan kontaktes på tlf.nr: 60 82 17 48

Billeskovs Nor.pdf